Ubistvo I samoubistvo zadesili vrt dobre nade
Pregazila kengura, ženka se ubila!
Četvrtak - 01.10.2009
Mužjak kengura vrste valabi poginuo je juče oko 15 sati u Cetinjskoj ulici kad je na njega zelenim „fijat polom“ naletela nepoznata žena i ostavila ga da iskrvari.
Gotovo istovremeno, u beogradskom zoološkom vrtu pronađeno je beživotno telo ženke kengura okruženo krvavim mrljama. Policija je izašla na uviđaj, a pretpostavlja se da je mužjak ukraden, dok je ženka fatalne povrede zadobila bežeći od lopova.
Kako „Alo!“ saznaje, ukradeni mužjak je juče oko 14.30 u blizini Bajlonijeve pijace iskočio iz automobila u pokretu, u kom su najverovatnije bili lopovi. Nesrećna životinja je na zaprepašćenje prolaznika skakutala ulicom Džordža Vašingtona, da bi se kasnije uputila Cetinjskom prema Bulevaru despota Stefana.
- Mučenik je bio preplašen i trčao je s kraja na kraj ulice. Krenuo je uzbrdo ka Cetinjskoj i odmah sam pozvala zoološki vrt. Mislili su da ih neko zavitlava i morala sam da ostavim podatke. Kasnije su mi rekli da je žena koja ih obilazi otišla da ih prebroji - kaže Sandra Tešanović, vlasnica cvećare na Bajlonijevoj pijaci.
Prema rečima momka iz kladionice „Mocart“ nadomak mesta nesreće, nesrećnu životinju su pod automobil izjurili maloletni Romi.
- Jurili su ga jadnog sve dok nije podleteo pod automobil - kaže očevidac.
Učenici Prve ekonomske škole koja se nalazi na samom mestu nesreće kažu da je kengura pokosila žena iz zelenog „fijat pola“.
- Kad ga je udarila, izašla je da proveri šta se desilo, ali se brzo vratila u automobil. Rekli smo joj da je udarila kengura, a ona je uz opasku: „Nije to to“ nastavila svojim putem - kažu učenici.
Nesvakidašnja saobraćajna nesreća u centru Beograda povezana je i sa naizgled misterioznom smrću u zoološkom vrtu, gde je iza zaključanog kaveza pronađena mrtva ženka australijske životinje. Naime, juče u 14 sati u kavezu sa 15 kengura situacija je bila redovna. Samo sat vremena kasnije dve životinje su bile mrtve, a može samo da se nagađa šta je dovelo do toga. Pretpostavlja se da su lopovi preskočili ogradu i uspeli da iznesu jednog kengura. Pošto je poznato da su valabiji vrlo plašljivi, postoji sumnja da je ženka bežeći od uljeza udarila glavom o zid kućice i tako stradala.
- Neko je sigurno pokušao da ih ukrade, ali mi nije jasno šta će nekom kengur. Pretpostavljam da ih je bilo najmanje dvoje, jer su ovo jako brze životinje. Ovo je školski slučaj varvarizma koji traje već 15 godina - ocenio je direktor beogradskog zoološkog vrta Vuk Bojović i dodao da se nada da će istraga biti efikasna koliko i u slučaju ukradenog kajmana koji je nedavno vraćen u vrt. Tokom policijskog uviđaja je utvrđeno da na životinji u kavezu nije bilo tragova nasilja, a telo nesrećnog kengura prevezeno je na obdukciju na Veterinarski fakultet.
Preneto sa:
http://www.alo.rs/vesti/19838/Pregazila ... a_se_ubila